Tjorust-Telegrafen

En ngt större stad i närheten av Tjorust (T-T) --- Sedan Tjorust de sistlidna åren blivit alltmer förvanskat [annorlunda än det var när vi var unga yngre reds.anm.], har nu de som har ansvar för sådant på lite högre nivå än vår vanliga omsider bestämt sig för att göra något åt saken. Hela Tjorust kommer därför att förklaras såsom varande ett s.k. kulturminne, varefter inga som helst påverkningar får göras här om man inte har riktigt goda kontakter.

Miljöförsköningskonsult Kalle med Kron har ännu inte hämtat sig efter segern, som är resultatet av åratals slit; åratal som ju inte blivit färre av att han ju bara är här någon månad om året.

- Det är otroligt att det finns tjorustbor som vill ändra på saker och ting här. Inne i stan, där jag bor, där ändrar de på saker jämt jämt och ni skulle bara se hur det blir! Jag skall flytta därifrån så fort jag pensionerar mig, den saken är klar.

Åtskilliga tack- och lovrop har delgivits red., såväl här på plats som via våra korrespondenter i det Tjorust närmast befintliga riket, där vissa badgäster föredrar att tillbringa den längre delen av året.

Icke desto mindre är kören snarare fler- än enstämmig, emedan vissa s.k. element bland såväl kvarts- som halv- som helårsboende helt gått in för att påverka så mycket som de bara orkar, och det ganska påverkade själva dessutom. Föraren av en f.d. vit Volvo ansåg till exempelvis att inga övriga förändringar behöver göras, bara man först ser till att anlägga en s.k. folkracerbana i Skäråns centrum; några slynglingar, som vi tyvärr inte fick namnen på, funno utsikterna till motorbåtsförbud synnerligen oroväckande emedan drivmedel för mopeder ju blivit så dyrt; och slutligen inkom Pelle Pugilist [OBS BYT NAMN PÅ DEN HÄR GRABBEN] med en sammanfattning av problematiken:

- Hur skall ungdomen av idag få fritt och omdömeslöst utlopp för sin juvenila energi om vi inte får klinka en ruta då och då? I sht. som det ju blivit så riskabelt att röra sig i den stora staden nattetid!